Na Rogli bo v soboto Dan slovenskih planinskih doživetij

V soboto bo na Rogli Dan slovenskih planinskih doživetij 2018. Letošnjo organizacijo je slovenska Planinska zveza zaupala zreškemu Planinskemu društvu. Skupaj z zreško Občino in Unitur Rogla, bodo pripravili tradicionalni dogodek, ki naznanja začetek poletne planinske sezone.

Pripravljajo celodnevni brezplačni program za odrasle, mlade in najmlajše planince, turne kolesarje in druge ljubitelje narave, za katere je planinstvo način življenja.

Doživetja za mlade planince vključujejo naravoslovni izlet, družinski pohod po Škratovi učni poti, ustvarjalne delavnice in igrarije, druženje ob Spominu s planin, veselo planinsko šolo, plezanje na plezalni steni in spoznavanje dela markacistov, prav tako bodo svoje delo in opremo za reševanje v gorah prikazali gorski reševalci. Odrasli bodo lahko izbirali med več vodenimi planinskimi izleti in se na Roglo odpravili iz Zreč, Vitanja, Mislinje ali Oplotnice ali jo mahnili do Lovrenških jezer. Turni kolesarji se bodo lahko pridružili vodenemu vzponu na Roglo iz Zreč ali krožni turi z Rogle na Osankarico.