Na Rogli Bernarda na smučeh tekla 24 ur – naredila 170 kilometrov

45-letni Bernardi Jurič je uspelo. Od včerajšnjega popoldneva do danes je na Rogli tekla 24 ur na smučeh. Skupno je naredila več kot 170 kilometrov. V času teka so jo spremljali številni obiskovalci Rogle, na koncu pa so slavnostno odprli šampanjec.

Na vprašanje, zakaj se je odločila za takšen podvig, je povedala: “Zato, ker me cona udobja ne zanima, ker se mi zdi zanimivo in ker hočem izvedeti, ali zmorem.” Po opravljenih kilometrih je povedala, da si zdaj želi nekoliko spočiti in da bo preostanek dneva izkoristila za masažo, savnanje, …

Kdo je Bernarda Jurič?
Je 45-letna magistrica znanosti tehniškega varstva okolja iz Pleterj pri Ptuju. Sodi v svetovni vrh vztrajnostnih kolesarjev, upoštevaje tako moške kot ženske. Pozimi kolo zamenja za tekaške smuči in se odpravi na dolge poti po snežnih brezpotjih, najraje na Finsko, ki je ob Avstraliji, ki jo je prekolesarila po horizontali in vertikali, njena priljubljena destinacija. Njen slovenski tekaški dom je Rogla, ki ji pravi raj za smučarske tekače, tu se pripravlja na daljša tekaška potovanja.

Slovenski poskus bo zahtevnejši
Celodnevni tek poznajo na Finskem, kjer je Bernarda poslušala zgodbe o takšnih poskusih, v Sloveniji pa ni znano, da bi kdo že opravil 24-urni tek. Za razliko od Finske bo Bernarda tekla na zahtevnih progah, polnih vzponov in spustov, tako da bo njen poskus potekal v precej težjih razmerah.
Bernarda, posnetki so s starta teka, tudi vabi vse, da se ji pridružijo, z njo odtečejo kakšen krog ali pridejo samo navijat.