Na praznik slovenske košarke tudi na Konjiškem oblekli košarkarske drese

Danes je praznik slovenske košarke. V Podčetrtku sta se ekipi Koper Primorska in Hopsi s Polzele borili za superpokalno lovoriko – s 106:74 so bili boljši Primorci. Na pomemben dan za slovensko košarko pa so opozorili tudi košarkarski delavci na Konjiškem. Ljudi so pozvali naj oblečejo zgornji del kateregakoli košarkarskega dresa – gre za vseslovensko akcijo Košarkarske zveze Slovenije.
Vodja Košarkarske šole Miki Šport Miloš Šporar je povedal, da je osnovna ideja vsega skupaj, da spomnijo na ta dan (17. september), da Slovenci ne pozabimo, da smo še vedno aktualni evropski košarkarski prvaki. Na Konjiškem so ob tem želeli pokazati tudi, da so tri društva oz. klubi (Ženski košarkarski klub Konjice, Košarkarski klub Konjice in Košarkarska šola Miki Šport), ki v Slovenskih Konjicah skrbijo za razvoj košarke, združeni, da delajo z roko v roki. Tretja stvar pa je, da so želimo javnosti pokazati vsaj del mladine, ki jo imamo v konjiških klubih,
Zbor vseh oblečenih v košarkarske drese in skupno fotografiranje so opravili v konjiški športni dvorani, kjer tudi mimo igranja košarke seveda niso mogli. (Jure Mernik)