Na Pragerskem ponosni na rekorderja Nanija

nani_matjasic_2_resizeNani Franc Matjašič, doma z Zgornje Polskave, je postal nogometni rekorder. S svojimi 59 leti je najstarejši aktivni igralec v članski ligi, v vsej nogometni zgodovini Medobčinske nogometne zveze Ptuj.
V tej sezoni Nani brani barve članskega moštva iz Pragerskega. Podrl je kar nekaj rekordov: postal je najstarejši igralec v zgodovini MNZ Ptuj, najstarejši igralec v zgodovini NK Pragersko, najstarejši igralec, ki je s svojim moštvom prvak (NK Pragersko je prvak 2. Lige MNZ Ptuj), prav tako je tudi najstarejši igralec, ki je dosegel gol na prvenstveni tekmi, in najstarejši igralec, ki je zadel iz 11-metrovke.
Do popolnega slovenskega rekorda pa mu ne manjka veliko, po zadnjih podatkih tega drži legendarni Jože Pal iz Lendave, ki je igral do 61. leta.

Staro pravilo

Matjašič je v tej sezoni v povprečju na tekmi igral več kot 50 minut. V karieri je zaigral kar za 15. klubov, med njimi tudi za Železničar in Kovinar v 1. SNL, NK Pobrežje 2. SNL, v tujini pa za FK Golubovci Črna Gora in nemški SC Vöhringen. Kljub zavidljivim letom, januarja prihodnje leto bo dopolnil okroglih 60, pa mu ne manjka motiva za nadaljevanje nogometne kariere.
Nogomet ti da toliko, kolikor daš ti njemu, to je staro pravilo, katerega se še zdaj držim. Nogomet sem vedno igral z ljubeznijo do tega športa. Nikoli pa nisem hotel biti odvisen od njega, čeprav sem okusil tudi profesionalno plat. Morda je bilo prav to tisto, da se ga nikoli nisem naveličal, pa naj si gre za nogomet na dvorišču, med prijatelji ali pa tisti pravi – tekmovalni. Veliko pa je seveda odvisno od zdravja, in to mi kar služi,« pravi »mladenič« Nani, ki prav te dni z slovensko Art nogometno reprezentanco odhaja že četrtič na svetovno nogometno prvenstvo, ki bo v Moskvi.

Na treh frontah

Nogomet igra kar na treh frontah, kot že omenjeno za člansko vrsto Pragerskega, za veteransko ekipo Hajdine in Humane zvezdice ali Art Footbal team Slovenija, kjer je tudi kapetan in gonilna sila na vseh ostalih področjih, vezanih za promocijo in izpeljavo humanitarnih akcij.
Ker je Nani odločen, da bo igral še naprej, nas seveda zanima, kje?
»Ostajam na Pragerskem! To je zares odlična sredina. Fantje imajo karakter in timski duh, kar je zelo pomembno. Razen tega pa so vsi po vrsti odlični fantje. Tudi trener, čeprav je veliko mlajši od mene, pomembno je, da ima nogomet v sebi, ga čuti in živi za to ekipo. To pa so vrline, ki so veliko vredne,« nam je o prihodnosti zaupal novi nogometni rekorder.