Na Občini Slovenske Konjice podpirajo ustanavljanje pokrajin

Na Občini Slovenske Konjice podpirajo ustanavljanje pokrajin. Z osnutkom pokrajinske zakonodaje so se že seznanili tudi na seji občinskega sveta – občinskim svetnikom jo je preko spletne povezave predstavil predsednik Državnega sveta Republike Slovenije Alojz Kovšca. Župan Darko Ratajc pa je ob tem napovedal, da bodo v prihodnje pri ustanavljanju pokrajin tudi aktivno sodelovali: “Je pa treba že v sami pripravi zakonodaje jasno določiti pristojnosti pokrajin, kako bodo organizirane, kako financirane in kakšen vpliv bodo imele na občine in delovanje države.”
Ratajc od pokrajin pričakuje, da bodo z njimi lažje reševali nekatere zadeve, pri katerih so zdaj predvsem manjše občine večkrat neuspešne. Obeta si tudi, da bodo preko pokrajin imeli večji oz. lažji dostop do evropskega denarja.
V sklepu, ki so ga sprejeli na seji občinskega sveta, med drugim tudi piše, da se občinski svet Občine Slovenske Konjice strinja s predlaganim imenom. Kakšnim, preverite v lokalnem časopisu NOVICE. (Jure Mernik)

Oglas