Na naslednji misijon Konjičani ne bodo čakali tako dolgo

Minulo nedeljo so v Slovenskih Konjicah končali misijon, prvi po 25 letih. Soustvarjalci so zadovoljni.

Foto: Foto Nareks

Nadžupnija je pripravila zanimiv 10-dnevni program, ki so ga poleg arhidiakona Jožeta Vogrina soustvarjali še brata kapucina Jožko Smukavec in Luka Modic ter frančiškanka sestra Gražyna Mech. Vsi so nad misijonom navdušeni, so povedali za lokalni časopis NOVICE.

Nagovarjali so srca

“Vajeni smo misijonov, ki so bolj pridigarski, kjer je bolj poudarjen nauk, naš misijon pa je šel v nekoliko drugo smer. Iz ravni razuma in vere smo šli na raven srca, zato je dosegel svoj namen prav s tem, ker je nagovarjal človekovo srce, kar je najbolj bistveno,” je povedal arhidiakon Jože Vogrin. Obisk dogodkov je bil nad pričakovanji, ljudje so misijon zelo dobro sprejeli, je povedal in dodal, da na naslednji misijon Konjičanom ne bo treba čakati 25 let.
Kaj so o misijonu povedali soustvarjalci, pa preberite jutri v NOVICAH.

Deset dni druženja

Kot smo že poročali, so s sklopu misijona obiskovali različne ustanove, družine, mlade, starejše, bolne, … Eden od zanimivih dogodkov je bil dogodek Kapučino s kapucini na konjiški tržnici, bili so gostje v programu Radia Rogla, pripravili so koncert skupine Abend, romanje do Tepanja, družinski dan in več pogovornih večerov z zanimivimi gosti, nazadnje tudi s priljubljenim duhovnikom vlogerjem Martinom Golobom, ki je povsem napolnil dvorano Župnijskega doma. Misijon so končali v nedeljo s procesijo, mašo in praznovanjem.