Na lestvici 100 najbogatejših je iz Savinjske regije uvrščenih osem podjetij

V Reviji Manager bo jutri izšla lestvica 100 najbogatejših Slovencev. Skupno premoženje najbogatejših v primerjavi s preteklimi leti ni doseglo novega rekorda, znaša 5,6 milijarde evrov, kar je dva odstotka manj kot lani. Najbogatejša Slovenca sta šestič zapored zakonca Iza in Samo Login glavna ustanovitelja podjetja z razvedrilnimi mobilnimi aplikacijami Outfit7. Iz Savinjske regije se je na lestvici znašlo osem podjetij.

Podjetje KLS iz Ljubnega se nahaja najvišje, na 17. mestu, najvišji skok pa pripada celjskemu podjetju Inel, ki se je povzpelo na 24. mesto. Na 20. mestu je podjetje Jagros, 26. mesto zaseda Celjan Matej Romih, solastnik Outfita 7, Zlatarna Celje in družina Albreht so na 29. mestu, Tatjana in Ivan Pfajfar s celjsko družbo Inpos zasedata 58. mesto, Savo Grilj, Konus Konex iz Slovenskih Konjic je na 98. mestu, lestvico pa zaključuje Iztok Špan, podjetje Tajfun Planina pri Sevnici.

Med 100 najbogatejšimi pa letos ni več Antona Ofentavška lastnika tepanjskega Oplasta in Mirana Zagožna, lastnika podjetij Zagožen iz Žalca in Aplast iz Petrovč.