Na konjiškem Zlatem griču praznujejo 30 let delovanja

V teh dneh v Zlatem griču praznujejo 30 let delovanja. Z direktorjem Silvom Žižkom, ki podjetje vodi zadnje desetletje, smo govorili o največjih prelomnicah v zgodovini podjetja, trenutih izzivih in naložbah ter načrtih za naprej.

Silvo Žižek.

V tem tednu obeležujete 30-letnico. Kako?
Pravkar zaključujemo posebno polnitev 3.000 steklenic renskega rizlinga Dobnik z naše najbolj ‘trofejne’ vinogradniške lege, ki bo nosila posebno etiketo.
V tem tednu teče tudi posebna po-nudba naših buteljčnih vin in penin s 30-odstotnim popustom, namenjenim vsem ljubiteljem vin Zlatega griča.
Praznovanje smo želeli obeležiti še s svečanim dogodkom, na katerega bi povabili vse tiste, ki nam pomagajo pripovedovati našo zgodbo in jo širiti, pa dan odprtih vrat, vendar nam je covid situacija žal to preprečila. Upam, da bomo vsaj na golf igrišču lahko izvedli načrtovan golf turnir za povabljene.
Spomnite nas, kako se je zgodba Zlatega griča začela.
Zgodba Zlatega griča se je začela po klasični poti za Slovenijo – torej z izločitvijo dejavnosti iz kmetijskega kombinata septembra 1991.
Prepričan pa sem, da se je v resnici prava zgodba Zlatega griča začela veliko pozneje, leta 2009 s postavitvijo nove vinske kleti.S tem so nastali pravi pogoji za dejavnost vinogradništva in vinarstva, kar nam omogoča razvijanje svoje zgodbe in rast prepoznavnosti podjetja. Zato bi, z vsem spoštovanjem do vseh udeleženih in zaslužnih v tem procesu, izpostavil Janeza Lešnika kot ideologa današnjega podjetja Zlati grič.
Daljši pogovor z direktorjem Zlatega griča o trenutnih razmerah v podjetju in načrtih za naprej pa preberite v današnji številki lokalnega časopisa NOVICE.

 

Oglas