Na Konjiškem premišljeno v stanovanjsko gradnjo

Ena od zadev, ki se je na Občini Slovenske Konjice lotevajo zelo premišljeno, je stanovanjska gradnja. Župan Darko Ratajc je že pred časom napovedal, da bodo tudi za to področje pripravili strategijo, in zdaj imajo ta dokument, ki so ga izdelali v sodelovanju s Stanovanjskim podjetjem Konjice, pripravljen. Na seji občinskega sveta naj bi ga obravnavali prav v maju, so se pa omenjenega področja dotaknili že na zadnji seji. Župan je napovedal, da bo dogajanje v naslednjih petih do sedmih letih zelo živahno, saj nameravajo zgraditi več kot 200 takšnih ali drugačnih stanovanj.
Na Občini se po besedah Ratajca tudi dobro zavedajo, kaj za sabo prinaša gradnja dodatnih stanovanj, zato razmišljajo tudi o širšem razvoju. Posledično se z gradnjo stanovanj namreč poveča povpraševanje po prostih mestih v vrtcih in šolah. “Vsa infrastruktura je s tem dodatno obremenjena. Zato je pa treba imeti sprejeto neko politiko, da vemo, kaj nas čaka naprej. Stanovanj ne moremo graditi brezglavo. Vsak kraj, vsako okolje, ima tudi neke omejitve, in to moramo tudi spoštovati,” je dodal Ratajc.
Direktor Stanovanjskega podjetja Konjice Tomaž Rihtaršič poudarja, da bo leto 2022 pestro. Čaka jih namreč dokončanje gradnje neprofitnih stanovanj – trenutno gradijo dva objekta, enega v Spodnjih Prelogah in drugega v Zrečah, uredili bodo tudi štiri stanovanja v nekdanjem zdravstvenem domu v Ločah ter pripravili načrte za nadaljnjo gradnjo neprofitnih stanovanj, tudi v Ločah. Letos želijo začeti še z gradnjo stanovanjske soseske v Tepanju, kjer je v petih objektih predvidenih 68 stanovanj in dve enoti vrtca. “Računamo, da bi ‘lopate zakopali’ junija in kmalu za tem začeli tudi s prodajo stanovanj,” pravi Rihtaršič. Za del stanovanj naj bi dali prednost pri nakupu mladim družinam. (Jure Mernik)