Na Konjiškem maratonu bo teklo približno 1.400 tekačic in tekačev

Tekli bodo tudi otroci, prijav za otroške teke pa še niso začeli zbirati.

Dobra dva tedna pred jubilejno deseto izvedbo Konjiškega maratona, ki bo 25. septembra, so tekači zasedli vsa startna mesta. Organizatorji so zato prijave zaprli. “Na zadnjo septembrsko nedeljo bo ponovno teklo približno 1.400 tekačic in tekačev,” je sporočil predsednik organizacijskega odbora Anton Noner. V sklopu letošnjega maratona bo znova tudi državno prvenstvo v cestnem teku na 10 kilometrov, ob tem pa prvič tudi balkansko prvenstvo na tej razdalji.
Na Konjiškem maratonu bodo znova tekli tudi otroci. Za tek šolarjev bo osnovnošolce možno prijaviti v Domu kulture v soboto, 24. septembra, od 16. do 18. ure (5 evrov), ali v nedeljo, 25. septembra, med 9.30 in 12. uro (8 evrov). Tako kot lani bodo tudi tokrat medalje prejeli vsi tekači, ne le zmagovalci.
Konjičkov tek, ki je namenjen predšolskim otrokom, pa bo brezplačen. Otroci bodo razdaljo 600 metrov pretekli v spremstvu staršev ali vzgojiteljev. “Namen Konjičkovega teka je druženje in spodbujanje gibanja. Časov tako ne bomo merili,” so sporočili organizatorji. Prijav na Konjičkov tek ne bo, startne številke pa bodo otrokom podelili na startu. (Jure Mernik)
Foto: Konjiški maraton

Oglas