Na konjiškem letališču izdelujejo letala in iščejo nove sodelavce

Ekipa podjetja Gogetair pod vodstvom Iztoka Šalamona na letališču med Ločami in Žičami izdeluje manjša letala. 

Letališče Slovenske Konjice je zadnja leta zelo privlačno tudi za proizvajalce zračnih plovil. Zadnje leto in pol tam letala izdeluje manjša ekipa podjetja Gogetair, pod vodstvom letalskega zanesenjaka, Celjana Iztoka Šalamona, pišejo v zadnji številki lokalnega časopisa NOVICE.

Tržno privlačna letala

Letala Gogetair so tržno privlačna, pravi Šalamon, z  dobrimi obeti za prihodnost, saj v tej kategoriji v naslednjih 30 letih ne pričakuje kakšnih večjih sprememb, razen morda (električnega) pogona. Gre za VLA (very light aircraft) oziroma zelo lahka letala z dvema sedežema in dvema dodatnima sediščema. Takšna plovila so zanimiva predvsem za zasebne kupce, ki jih uporabljajo kot prevozno sredstvo. Med njimi so denimo poslovneži, ki si z nakupom letala zelo skrajšajo čas potovanja.

Iščejo nove sodelavce

Tričlanska ekipa lahko trenutno izdela dve letali letno, ker pa je zanimanje kupcev precejšnje, načrtujejo postopno rast proizvodnje in s tem tudi nova delovna mesta. Nove sodelavce zato potrebujejo takoj, pravi Iztok Šalamon.
V podjetju v teh dneh tako iščejo vsaj tri nove sodelavce. Posebnih zahtev glede izkušenj ali izobrazbe nimajo, saj bodo nove sodelavce vse, kar je treba znati in vedeti, naučili sami. Od kandidatov pričakujejo, da so povprečno ročno spretni, imajo strast do dela z letali, so natančni in pošteni, saj pri izdelovanju zračnih plovil ni prostora za neiskrenost ali nepriznane napake. Ponujajo redno zaposlitev z nekoliko nadpovprečno plačo in spodbudno delovno okolje. (N. K.)

Daljšo reportažo z obiska delavnice in preizkušanja njihovih letal, več o načrtih za rast podjetja, tehničnih lastnostih letal in druge podrobnosti, pa preberite v zadnji številki loklanega časopisa NOVICE. 

Oglas