Na konjiškem bazenu zanimivo druženje z vojaki, invalidi in morsko deklico: poteka Dan brez vozička

Na konjiškem bazenu danes poteka zanimivo druženje vseh ljubiteljev voda. Pripravili so namreč tradicionalni Mednarodni dan brez vozička.

Rdeča nit dogodka je gibanje pod in nad vodo v različnih oblikah.
Predstavljajo dejavnosti, ki jih lahko invalidi izvajajo v vodi brez uporabe vozička, tudi podvodne skuterje, zanimive vadbe na vodi, potapljanje, pridružili so se jim predstavniki 430. mornariškega diviziona Slovenske vojske in celo profesionalna morska deklica Karin Heuffel – Karin La Siren, ki je ena od dveh profesionalnih morskih deklic v Sloveniji in se že vrsto let pogumno spopada z multiplo sklerozo.

Voda vzame, a tudi vrne …

Dogodek so združili s preventivno akcijo ozaveščanja o nevarnostih pri skokih in padcih v vodo Voda vzame, voda vrne.
Z obiskovalci želijo deliti osebne zgodbe potapljačev invalidov, ki so se kljub invalidnosti, ki je posledica skoka v vodo, vrnili v vodo, kjer vozička ne potrebujejo in s sistematičnim delom premikajo meje mogočega.
Skupaj z izkušenimi potapljači z invalidnostjo, njihovimi asistenti in inštruktorji, člani Plavalnega kluba Slovenske Konjice in Mednarodne zveze društev IAHD Adriatic, ki imajo 20-letne izkušnje na področju potapljanja invalidov na terapevtskem, rekreativnem in tekmovalnem nivoju, obiskovalci lahko spoznavajo osnove potapljanja na vdih in potapljanja z avtonomno potapljaško opremo.

Daljša reportaža, kjer boste lahko prebrali zgodbe ljudi na vozičkih in kako je profesionalni morski deklici voda spremenila življenje, bo objavljena naslednji teden v lokalnem časopisu NOVICE.

 

Oglas