Na kolo iz šestih občinskih središč

Tudi letos bo moč kolesariti z e-kolesCE.

Po dveh letih koronskega premora letos nadaljujejo z dolgoletnim tradicionalno rekreativnim družinskim kolesarjenje Na kolo, ki ga že 15. zapored pripravljajo v šestih sosednjih občinah širše celjske regije s skupnim ciljem pred Citycentrom Celje.

Letos so štart na celjski trasi podaljšali tako, da se bo možno odpraviti na pot s štartnega mesta pred Citycentrom Celje med 10. in 11. uro. Na štartnih mestih v ostalih občinskih središčih: Slovenske Konjice, Šentjur, Štore, Vojnik in Žalec pa se bodo kolesarji podali na pot ob 10. uri. Prav tako bo 10. uri štart otroške trase pred Citycentrom Celje. Ta trasa je posebej prilagojena najmlajšim udeležencem, saj je pot speljana po kolesarski stezi od Citycentra Celje do Proseniškega, kjer bosta otroke na polovici prevožene poti na okrepčevalnici poleg pijače in malice zabavali maskoti Cinko in Cinka ter mladi glasbeniki.

V sodelovanju z Zavodom Vozim so na novinarski konferenci v Citycentru Celje ob predstavitvi dogodka novinarjem pripravili prav posebno kolesarsko malico »smuti bajkom«.

Vsak udeleženec kolesarskega dogodka prejme spominsko majico ter osvežitev na trasi, na cilju pred Citycentrom Celje pa kolesarji dobijo še toplo malico in sladoled ter zabavno nagradno žrebanje kolo sreče s številnimi nagradami, ki jih bodo prispevali pokrovitelji dogodka in prodajalne Citycentra Celje. Citycenter Celje je sicer že vsa leta kot generalni pokrovitelj podpira ta kolesarski dogodek.

Na vseh trasah je velik poudarek na varnosti udeležencev oziroma varni vožnji, kar zagotavlja številna ekipa spremljevalnega osebja – spremstvo policije in redarjev na motorjih, na bolj izpostavljenih točkah po vseh trasah so prisotni tudi reditelji.

Oglas