Na kmetiji Kamenik v Zgornjih Lažah predstavili krškopoljskega prašiča

Krškopoljec. Naša edina ohranjena avtohtona pasma prašičev postaja vedno bolj cenjena, pravijo na Kmetiji Kamenik iz Zgornjih Laž, kjer jih gojijo že več kot 15 let.

Na kmetiji pod blagovno znamko Čunkodar ponujajo tako sveže meso kot najrazličnejše mesnine, pokusiti pa jih je bilo mogoče na sobotnem dnevu odprtih vrat. Obiskovalci so okušali pester nabor jedi, od suhih mesnin, toplih jedi na žlico, mesa iz tunke, žar ponudbe, za vinsko spremljavo je poskrbelo vinogradništvo Založnik iz Slovenskih Konjic.
Srečanja so se udeležili tudi predstavniki Biotehniške fakultete v Ljubljani, Kmetijsko gozdarskega zavoda Novo mesto in Celje, Kmetijskega inštituta Slovenije, upravni odbor rejske organizacije za krškopoljskega prašiča, rejci krškopoljcev in gostinci.
Daljši prispevek o kmetiji Kamenik in krškopoljksih prašičih pa lahko preberete v daljšem prispevku, ki bo objavljen v lokalnem časopisu NOVICE v četrtek.

Oglas