Na čelu Zdravstvenega doma Slovenska Bistrica ostaja dosedanja direktorica

lesnik hren 7_resizeNa čelu Zdravstvenega doma Slovenska Bistrica ne bo sprememb. Dosedanja direktorica, zdravnica Jožefa Lešnik Hren, bo ta javni zavod z okoli 100 zaposlenimi vodila tudi prihodnja štiri leta.
Svet zavoda na včerajšnjem odločanju pravzaprav ni imel težkega dela; na razpis je prispela le njena vloga in člani sveta so jo soglasno podprli. Jožefa Lešnik Hren je sicer na čelu ZD že od leta 1999 in bo torej sredi maja začela že svoj peti zaporedni mandat. Na mestu direktorice zavoda je zaposlena za polovični delovni čas, preostali čas dela kot zdravnica v šolskem dispanzerju.
S kakšnimi izzivi se bo kot direktorica spoprijela v novem mandatu? »Izzivi prihodnjega obdobja so predvsem nujna medicinska pomoč, ki jo bo treba drugače organizirati, in ureditev prostorov za satelitski urgentni center. Računamo, da se bo v prihodnjih štirih letih to moralo urediti in bomo v Slovenski Bistrici dobili satelitski urgentni center, kar pomeni, da bi se urgenca res ločila od dela družinskih zdravnikov. Za ta satelitski urgentni center bomo potrebovali ustreznejše prostore. Prav tako bomo potrebovali dodatne prostore za dodatne zdravnike, če nam jih bo le uspelo zaposliti. Zato bo treba izvesti širitev zdravstvenega doma,« ocenjuje Lešnik-Hrenova.

Oglas