Na celjski Špici ta konec tedna vrhunec sezone

Na Špici, kjer vzgajajo predvsem slalomiste, radi gostijo tudi tekmovalce v spustu. Svetovni pokal so nazadnje organizirali leta 2018.

Na Špici v Celju se ta konec tedna obeta nov spektakel. Po štirih letih so se namreč tja vrnili najboljši svetovni kajakaši in kanuisti v spustu. “Če bi mi kdo nekoliko dlje nazaj rekel, da je možno svetovni pokal organizirati na takšni vodi, kot je na Špici – ne ravno divja, ampak lepa tekoča, za otroke, tega ne bi verjel. Ker pa smo v letih 2016 in 2018 izpeljali že dva svetovna pokala na visokem organizacijskem nivoju, nam je ICF znova zaupal tako veliko tekmovanje,” je za Celjana povedal predsednik Kajak-kanu kluba Nivo Celje Dušan Konda. Potrdili so prihode skoraj 200 tekmovalcev iz 20 držav. Ekipe bodo prišle s štirih kontinentov. “To bo super organizirano. Prvič v zgodovini bo neposredni prenos na televiziji. Tukaj bo pet kamer, reportažno vozilo, dodatna razsvetljava, … Veliko dela, ampak verjamem, da bosta v petek v popoldansko-večernih urah in v soboto dva velika spektakla na Špici. Za konec pa še koncert Pera Lovšina s Španskimi borci,” je glavni del dogajanja, ki se sam po sebi bere in ponuja kot pravo vabilo, opisal Konda.
Sicer pa je za kajakaši in kanuisti že prvi del sezone. Kako nanj gledajo v celjskem klubu, lahko preverite v aktualni številki Celjana. (Jure Mernik)
Foto: arhiv Kajak-kanu klub Nivo Celje

Oglas