Mojca Leskovar in Nataša Kraškovic sta prejemnici priznanja Artemida

Združenje Manager bo danes Mojci Leskovar, predsednici uprave družbe Thermana, in Nataši Kraškovic, direktorici družb Alpeks Celje in Alpeks Gastro Zagreb podelil priznanji Artemida 2020. Priznanje združenje podeljuje managerkam, ki so prebile stekleni strop in prvič prevzele najvišjo vodstveno funkcijo v organizaciji.

Mojca Leskovar je od maja 2019 predsednica uprave Thermana, nekdaj Zdravilišča Laško, enega vodilnih ponudnikov storitev in programov za kakovosten in zdrav načina življenja. V podjetju je zaposlena že 26 let, več let je bila tudi vodja trženja, vodja programa M.I.C.E. in članica uprave. Danes vodi ekipo 470 zaposlenih. V Thermani so v letu 2019 ustvarili 182 tisoč nočitev, 23,3 milijona evrov prihodkov in 2,1 milijona dobička ter s tem dosegli 33-odstotno rast glede na leto prej.

Nataša Kraškovic je januarja 2019 prevzela vodenje podjetja Alpeks iz Celja, ki se ukvarja z veleprodajo gostinske opreme in drobnega inventarja za gostinstvo, hotele, institucije in trgovske sisteme. V Sloveniji vodi 51 ljudi, ob tem pa je januarja 2020 postala tudi direktorica družbe Alpeks Gastro Zagreb. Pred tem je bila direktorica financ oz. računovodstva v Semenarni, Mercatorju in Petrolu ter prokuristka v Invalidskem podjetju Mercator. V Alpeksu skrbi za razvoj in širitev podjetja, optimizacijo in digitalizacijo poslovanja ter za povečanje dodane vrednosti. Čisti poslovni izid podjetja leta 2019 je bil 280 tisoč evrov, kar je 36 odstotkov več kot leto prej.

Več o obeh prejemnicah priznanj pa naslednji teden v časopisu Celjan.

Oglas