MODA: V poletje z igrivo kombinacijo krojev

Svetuje: Romana Stojnšek, modna oblikovalka Hiše mode Glossarium
Svetuje: Romana Stojnšek, modna oblikovalka Hiše mode Glossarium

Poletje je že skoraj pred vrati, temprature se že dvigujejo nad 20 stopinj in kmalu nam bo pasalo obleči vedno bolj preprosta kratka igriva oblačila.

V trgovinah in izložbah je že možno videti poletne igrive kombinacije. Tokrat bom govorila o volanih in razgaljenih ramenih, ki so letošnji hit poletja. Volani se pojavljajo na različnih mestih na oblačilih, od ramen, do zvončastih rokavov, kot detajli na robovih (zaključkih) oblačil ter v stopničastem zaporedju zašitega kosa oblačila. Volani predstavljajo vizualno A-linijo, ter dajejo videz svobode in preprostosti. Razgaljena ramena naredijo žensko romantično, prikupno in nežno. Lahko so poudarjena z volani ali brez.

Za poletni vsakdanjik vam svetujem da majčke z razgaljenimi rameni kombinirate s kratkimi hlačami ali dolgim krilom ali širokimi tričetrt hlačami. Barvne kombinacije in vzorci naj bodo čimbolj igrivi. Ramena lahko pokažate tudi s kakšno poletno oblekico A linije, ki sega nekje do kolen ali maxi obleko.

Pri volanih svetujem, da kombinirate zgornji in spodnji kos oblačila, kateri vsebujejo volane na različnih mestih, najpogosteje na zaključenih delih oblačila. Lahko so majhni, veliki, asimetrični…taki, ki vas bodo naredili najbolj karakterno igrive.