MODA: Pridih 70-ih tudi pri kopalkah

romana stojnsek
Svetuje: Romana Stojnšek, modna oblikovalka Hiše mode Glossarium

Koledarsko poletje se bo počasi začelo, mi pa že fino sanjarimo o počitnicah na morju, preživetih na dolgih peščenih plažah, kajne? S tem se začne tudi sezona kopalk.
V trgovinah in izložbah je že možno videti nove kolekcije kopalk za poletje 2016. Tokrat bom govorila o modelih, ki so letošnji hit poletja. Letos bodo kopalke zakrivale več kot v prejšnjih sezonah. Velik poudarek bo na enodelnih kopalkah, ki bodo nekaj malega pustile domišljiji. Lahko bomo videli top poletja: enodelne kopalke brez naramnic, kopalke z različnimi izrezi (kombinacijo dveh ali več vzorcev), športne silhuete, kar se predvsem vidi v geometrijsko – prepletenih krojih.


Pri dvodelnih kopalkah bo novo predvsem to, da bo pas višji in bolj dodelan zgornji del, kar bo končnemu izdelku dalo retro videz. Drugi primer dvodelnih kopalk: zgornji del bo imel samo eno naramnico, kar daje zelo laskav in ženski videz. Pojavile se bodo tudi kvačkane kopalke, kjer se bo kreativnost izražala v najvišji luči. Top pridih 70-ih bo zaznamoval višji zgornji del kopalk tako imenovan top kopalk, ki bo rahlo dajal videz mini majčke. Pri vzorcih in barvah bo možno veliko kombinacij, vzorcev, barv: črte, rože, enobarvne, dvobarvne…itd.
Pri enodelnih kopalkah svetujem, da posežete čimbolj po takšnih, v katerih se boste počutile samozavestno, zapeljivo in po vrhu tudi modno. Modni dodatki niso odveč, lahko dodate kakšen pašček, velik klobuk, ruto, ki jo zavežete okoli pasu, ter s tem dodate piko na i. Pri dvodelnih kopalkah imate tudi prosto pot kombiniranja: kratke hlače z visokim pasom, midi ali maxi lahkotna poletna krila, ki vas vizualno podaljšajo in naredijo zapeljive.

Oglas