MODA: bela obleka -»nujni kos« poletja

Svetuje: Romana Stojnšek, Hiša mode Glossarium Celje.
Svetuje: Romana Stojnšek, Hiša mode Glossarium Celje.

Poletje je v polni sezoni, polovico ga je že mimo, polovico ga je še pred nami, nismo pa še govorili o »nujnih« kosih poletja. Kljub letošnjim barvnim modnim hitom poletja, v garderobi ne sme manjkati bela barva, ki je brezčasna, nosljiva in nujni kos poletja.

Čeprav je letošnje poletje odeto v pastelne in močne barve, je bela tista, ki ne bo nikoli šla iz mode. Bela obleka je klasičen poletni kos, ki ne sme manjkati v vaši omari. Oblečete jo lahko za romantične večere na plaži, za čez dan, ko si vzamete čas za mestni potep in si takrat želite sproščenega videza. Pogosto so obleke iz lahkega bombažnega materiala, lanu ali platna. Modeli oblek so različni, večinoma v A liniji, ravne, z volani, plisirane, z dodatki kakšnih našitkov, vzorčkov, rožic ali čipke. V zgornjem delu se lahko zavežejo za vrat, so brez naramnic ali z njimi, imajo kratke rokave ali kažejo ramena.

Dolga obleka pristaja k vsaki postavi. K njej lahko kombinirate modne dodatke kot so: torba, klobuk, sončna očala, živahen lesen nakit; pri čevljih pa nizki sandali, elegantni natikači ali nizke platnene superge.