Množično testiranje v Slovenskih Konjicah tudi naslednji teden

Zdravstveni dom Slovenske Konjice tudi v naslednjem tednu, od 2. februarja dalje, organizira množično testiranje za občane, a po nekoliko spremenjenem urniku. 

Občani se lahko hitrih testov udeležijo od torka do petka med 12.30 in 14.00, za garažami zdravstvenega doma v Slovenskih Konjicah. Naročanje ni potrebno, s sabo je treba imeti osebni dokument in kartico zdravstvenega zavarovanja.

Bolni na hitri test ne smejo

Foto: By dronepicr, Wikimedia

Osnovni pogoj za udeležbo na testiranju je, da so udeleženci zdravi, to je brez znakov in simptomov akutne okužbe dihal in prebavil.
“S testiranjem na okužbo z novim koronavirusom s hitrimi testi želimo v čim večji meri odkriti vse tiste okužene osebe, ki nimajo značilnih znakov okužbe in bi zato nevede širili okužbo na druge zdrave osebe v bližini. Vse, ki imajo pozitiven rezultat hitrega antigenskega testa, se obravnava kot pozitivne na novi koronavirus,” pojasnjujejo na vladnih spletnih straneh.


Če je rezultat testa pozitiven, pojdite domov in se nemudoma izolirajte. Doma kontaktirajte svojega izbranega osebnega zdravnika. Negativni rezultat testa naj vam ne da občutka lažne varnosti, saj je rezultat ponovnega testiranja čez dve uri že lahko pozitiven. Še naprej upoštevajte vsa priporočila, poudarjajo na NIJZ.


Zaradi naknadnih organizacijskih prilagoditev ure testiranj, objavljene v zadnjem lokalnem časopisu NOVICE, niso točne. 

 

Oglas