Mlado Konjičanko v Francijo zvabil Tony Parker

Mlada konjiška košarkarica Ajša Sivka bo kariero nadaljevala v Franciji. Svoje košarkarsko znanje že pili v Tony Parker Adéquat Academy, ki jo vodi prav omenjeni nekdanji košarkarski zvezdnik.
Ajša Sivka je v skoraj 1.100 kilometrov oddaljeni francoski Lyon odpotovala konec avgusta, spremljali so jo člani njene družine. Dijakinja I. gimnazije v Celju v Franciji na daljavo nadaljuje tudi šolanje – na akademiji, kjer živi in trenira, ima namreč tudi posebej ‘odmerjen’ čas in prostor za učenje. Akademija, za katero bo igrala, ima ekipe le v mlajših (mladinskih) selekcijah, sicer pa gre za nekakšno podružnico francoskega prvoligaša Asvel, katerega lastnik je Tony Parker. On je tudi bil tisti, ki je Ajšo Sivka povabil na svojo akademijo (na leto sam izbere dva košarkarja). “Bili smo precej presenečeni, ko smo nekje sredi julija dobili klic Boštjana Nachbarja, da bi rad z nami v stik stopil Parker. Dogovorili smo se za videokonferenco in Parker nam je povedal, da Ajšo spremlja že tri leta. Povedal nam je, kaj in kako, šli smo na ogled akademije in potem so zadeve hitro stekle,” je pred odhodom v Francijo za lokalni časopis NOVICE pojasnil Ajšin oče Boštjan Sivka, tudi sam nekoč odličen košarkar.
V današnji številki lokalnega časopisa NOVICE pa objavljamo tudi intervju z Ajšo Sivka, ki je med drugim povedala tudi, kakšen je Parker, s katerim se je zdaj srečala že večkrat. (Jure Mernik)

Oglas