Mladi Oplotničan je velik up Maribora

17-letni Oplotničan Gal Gorenak je prvi nogometaš z letnico rojstva 2003, ki je zaigral za člansko ekipo Maribora. Okusil je tudi že, kako je nositi dres z državnim grbom, športno pot pa je začel pri konjiškem Nogometnem društvu Dravinja. Pristal je na pogovor za lokalni časopis NOVICE (objavljamo del intervjuja, v celoti je objavljen v tiskani izdaji NOVIC).

Za tabo sta prvi dve minuti igranja v Prvi ligi Telekom Slovenije. Kaj je danes pri tebi drugače, kot je bilo pred 11. marcem in tekmo s Koprom?
Tako je. Za mano so prve minute članskega nogometa. Trenutek, ki bo zagotovo za vedno prav poseben. Spremenilo pa se ni kaj veliko. Ostajam še naprej isti, preprosti Gal kot prej, vendar s še bolj jasnim ciljem in zavedanjem, da bo pot, ki je pred mano težka, naporna in da me čaka še veliko trdega dela.
Prvi, ki ti je ponudil priložnost v članski ekipi Maribora, je bil ‘začasni trener’ Saša Gajser. Kaj njegov odhod iz kluba pomeni zate?
Saša Gajser je bil res zelo dober trener, prav tako je res dobra oseba. Verjel je vame in mi naklonil prve minute, za kar se mu na tem mestu še enkrat zahvaljujem. Z njegovim odhodom zagotovo bodo in so že vidne določene spremembe. Konec koncev ima vsak trener svoj način dela. Z moje strani pa zagotovo ne bo neke spremembe. Še vedno se trudim maksimalno, fokusiran sem na svoj cilj in motivacija je mogoče še večja, saj se bo zagotovo treba novemu trenerju znova dokazati in si priboriti in zaslužiti nove minute.
Kariero si torej začel v Slovenskih Konjicah. Za Nogometno društvo Dravinja si nastopal v mlajših selekcijah. Kakšni so tvoji spomini na tisto obdobje?
Na ND Dravinja imam res same lepe spomine, tam sem se naučil igrati nogomet in spoznal ogromno novih prijateljev. Tu so bili začetki, prvi koraki v nogometnih čevljih, prvi ‘pravi’ stik z žogo. Tukaj sem dobil pravo podlago za nadaljevanje in na ta klub ne bom nikoli pozabil.

Oglas