Mladi gasilci GZ Šmarje pri Jelšah tekmovali v gasilski orientaciji

Gasilska zveza Šmarje pri Jelšah je v sodelovanju s PGD Polje – Sedlarjevo pripravila tekmovanje gasilske mladine v gasilski orientaciji.

Mladi gasilci, ki so nedeljo preživeli v Polju ob Sotli na tekmovanju v gasilski orientaciji, so bili razdeljeni v šest skupin, in sicer v skupine pionirji in pionirke, mladinci in mladinke ter pripravniki in pripravnice, glede na starost oziroma kategorijo pa so imeli določeno dolžino poti, točke, na katerih so jih čakale naloge, kjer so morali izkazati svoja gasilska znanja, najmlajši pa so se na igrišču najprej pomerili v vaji z vedrovko.

Na regijsko tekmovanje so se uvrstile po dve najboljši ekipi iz kategorij, kjer je tekmovalo manj kot dvajset enot, in tri najboljše ekipe iz kategorij, kjer je tekmovalo več kot dvajset enot.

Skupno se je tako na tekmovanju pomerilo 88 ekip, od tega 18 ekip v kategoriji pionirk, kjer so slavile najmlajše iz PGD Kristan Vrh, v kategoriji pionirjev, kjer je tekmovalo 26 ekip, je slavila ekipa PGD Pristava pri Mestinju, v kategoriji mladink se je med petnajstimi ekipami najbolje odrezala ekipa PGD Kristan Vrh, prav tako pa je v kategoriji mladincev med štiriindvajsetimi ekipami slavila ekipa istega gasilskega društva. V kategoriji pripravnic sta sodelovali le dve ekipi, slavila je ekipa PGD Buče, med pripravniki pa se je med štirimi ekipami najbolje odrezala ekipa PGD Sela-Verače-Virštanj.

Več boste lahko prebrali v Rogaških novicah.