Mladi Bistričan med nagrajenci mednarodnega tekmovanja v gradnji jeklenih mostov

Mitja Furman iz občine Slovenska Bistrica je z ekipo še petih mariborskih študentov gradbeništva nedavno dosegel izjemen uspeh. Na mednarodnem tekmovanju izgradnje jeklenega mostu v Carigradu so osvojili drugo mesto.
Na tekmovanje se je prijavilo 32 ekip, izbrali so le 16 najboljših projektov. Med njimi je bil tudi projekt mariborskih študentov, ki jih je nato čakalo trdo delo – gradnja mostu razpona 6 metrov. Pri tem so jim veliko pomagali v podjetju Inotehna v Slovenski Bistrici, kjer so jim ponudili prostore in orodje. Seveda pa so morali nato most sestaviti tudi v Turčiji.
»Prijavili smo se z željo, da tudi v praksi preizkusimo, kar smo se naučili na faksu. Na tekmovanju se je najprej ocenjevala sama izvirnost in estetika mostu, nato se je merila masa mostu, čas gradnje in pa horizontalni ter vertikalni premiki. Iz vsega tega je bila podana zaključna ocena, iz katere smo osvojili drugo mesto. Zelo smo zadovoljni. Naj še dodam, da smo le za las zgrešili prvo mesto,« je povedal Mitja Furman iz Ošlja. 24-letni študent magistrskega študija je tudi štipendist Občine Slovenska Bistrica za nadarjene.

 

Oglas