Miss športa Slovenije 2018: Med finalistkami Konjičanka in Šmarčanka

Včeraj so v Klubu Cankarjevega doma uradno predstavili finalistke Miss športa Slovenije 2018. Pred dvanajsterico mladih slovenskih športnic sta skoraj dva meseca priprav, vaj, fotografiranj in snemanj, preden bo lanska zmagovalka Manca Šepetavc predala pokal svoji naslednici. Finalistke se bodo v času priprav predstavile tudi s pisnimi in video vsebinami, ki jih bodo pripravile v sodelovanju z Migi migi izzivom in pozivale k pomembnosti zdravega življenjskega sloga. Med letošnjimi finalistkami sta tudi Konjičanka Sara Vrečko in Kristina Zvonar iz Šmarja pri Jelšah.

Sara Vrečko je v svojem opisu povedala, da ji je v življenju na prvem mestu družina. Ukvarja se z odbojko in hip hopom. Na šolskih tekmovanjih je osvojila več medalj v krosu in teku na 600 m, udeležila se je državnega tekmovanja v krosu in dveh 10 km maratonov, ki jih je končala v prvi tretjini tekačev. Bila je 11 na tekmovanju plesnih hip-hop parov, s plesni formacijo pa smo bili državni prvaki in podprvaki, na državnem srednješolskem tekmovanju v bordanju je dosegla 4. in 5. mesto, tekmovala je tudi odbojkarsko ekipo.
Miss športa 2018 želi postati, saj želi z ljudmi deliti in tudi druge spodbuditi, da začnejo migati in zdravo živeti. “Sem aktivno dekle, rada imam nove izzive in šport je že od nekdaj bila moja največja strast,” je dodala Sara.

Kristina Zvonar se že 10 let profesionalno ukvarja s standardnimi in latinskoameriškimi plesi. V tem času sta s svojim soplesalcem dosegla že vrsto lepih rezultatov, med drugim tudi 42. mesto na mednarodnem tekmovanju Blackpool Dance Festival v Angliji, 11. mesto na mednarodnem tekmovanju WDSF Beodance Open v Beogradu ter 7.mesto na tem istem tekmovanju v kategoriji do 21 let, prav tako 7.mestu v kategoriji do 21 let na mednarodnem tekmovanju WDSF v Mariboru, 9. mesto na mednarodnem tekmovanju WDSF Novalja Open v Novalji na Hrvaškem, s soplesalcem sva postala člana državne reprezentance, 3. mesto na državnem prvenstvu v desetih plesih, 11-krat doseženo prvo mesto na domačih kvalifikacijskih turnirjih. V prostem času tudi teče in dokler ji je čas dopuščal, je obiskovala tečaje zumbe. Miss športa želi postati, saj jo zelo veseli vse, v povezavi z modo in manekenstvom, pravzaprav je to stvar o kateri že od nekdaj sanja. In ker si hkrati ne znam predstavljati dneva brez športne aktivnosti. “Mislim, da je to odlična priložnost zame in morda še odskočna deska za nadaljnje priložnosti, ki bi mi pomagale uresničiti moje sanje.”

V zadnjih petnajstih letih se je Miss športa Slovenije uspešno uveljavila med slovenskimi športnicami, tako da je bilo tudi letos med njimi precej zanimanja za prireditev. Dekleta si predvsem želijo javnosti predstaviti svoj šport in razširiti njegovo prepoznavnost ter spodbujati pomembnost zdravega življenjskega sloga.

Več o tekmovalkah si lahko preberete tukaj.
Fotografa: Rene Knapič in Tadej Frantar