Ministra pohvalila organizacijo dela v šmarskem domu za starejše

Minister za zdravje Tomaž Gantar in minister za delo Janez Cigler Kralj sta včeraj obiskala Dom upokojencev Šmarje pri Jelšah. Pohvalila sta organizacijo dela in oskrbo starejših. 

Tomaž Gantar. Foto: gov.si (Anže Malovrh, STA)

Za oskrbovance je dobro poskrbljeno, zagotovljena je tudi ustrezna strokovna pomoč, je po ogledu doma dejal Tomaž Gantar.
Ob tem je pojasnil, da vsi okuženi stanovalci ne sodijo v bolnišnico, dokler znaki bolezni niso izrazitejši. V domu so do včeraj okužbo s koronavirusom potrdili pri 32 stanovalcih. Po Gantarjevih besedah lahko pričakujemo, da bo v prihodnjih dneh kdo lahko tudi resneje zbolel. Sicer pa je minister pohvalil organizacijo doma, ki po njegovih besedah predstavlja model, po katerem se bodo lahko zgledovali v prihodnje.

Zaposlenim pomagajo 

Ob tem je opozoril, da je tako zdravstveni sistem kot sistem domov za starejše in drugih socialno-varstvenih zavodov močno kadrovsko podhranjen. V Šmarju se zato skupaj z lokalnim štabom civilne zaščite že pripravljajo na morebitno pomanjkanje kadra, še poroča STA.
Direktorica doma Gordana Drimel je včeraj za Radio Rogla o tem povedala, da ob pomoči osebja iz sosednjih zdravstvenih ustanov (včeraj so jim denimo pomagali zaposleni iz Zdravstvenega doma Laško in vse dni pomagajo tudi zaposleni Medical centra Rogaška) situacijo še obvaladujejo, tako da je za stanovalce trenutno kar se da dobro poskrbljeno. Zdravstvene ustanove so sicer z ministrstva pozvali, da je treba v tej situaciji priskočiti na pomoč.
“Kolegi iz zdravstvenih zavodov se zelo pozitivno odzivajo. Imamo že pripravljene načrte, kako bomo s temi kadrovskimi viri na daljši rok.”
(Nina Krobat)

Ministra na Twitterju. Foto: Občina Šmarje pri Jelšah