Minister za solidarno prihodnost se je ustavil tudi v Slovenskih Konjicah

Predstavniki Ministrstva za solidarno prihodnost trenutno opravljajo obiske po slovenskih občinah, kjer se srečujejo z župani in predstavniki stanovanjskih skladov in podjetij, torej tistimi, ki delajo na področju stanovanjske politike. Minister Simon Maljevac se je tako z delom svoje ekipe včeraj ustavil tudi v Slovenskih Konjicah.
Maljevac je po srečanju s predstavniki konjiške občine za NOVICE in Radio Rogla dejal, da jih predvsem zanima, kakšna je situacija na terenu. Pri svojih politikah namreč želijo izhajati iz izkušenj, ki jih imajo na terenu. “Lepo je videti, da je konjiška Občina na stanovanjskem področju aktivna. Župan ima jasne načrte, jasno sliko in prepričan sem, da bomo v prihodnje našli skupne poti,” je dodal minister.
Obiska ministra in načina, kako so se na ministrstvu stanovanjske problematike lotili, se je razveselil tudi župan Darko Ratajc: “Verjamem, da bomo z novo politiko stanovanjske gradnje v Republiki Sloveniji uspeli pri nas v treh ali štirih letih zgraditi vsaj 30 do 40 novih neprofitnih stanovanj.” Ratajc od države pričakuje, da bo za to zagotovila namenski denar, Občina pa bo s svojimi projekti zanj kandidirala na razpisih in ob tem zagotavljala še svoje deleže. (Jure Mernik)