Minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek obiskal Kozjansko

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek se vsak petek trudi obiskati kakšen kraj po Sloveniji, danes pa se je mudil v domačih občinah. V Kozjem je prisostvoval slovesnosti ob 40 letnici Kozjanskega parka, v Bistrici ob Sotli se je srečal s podjetniki, v Podčetrtku pa je med drugim podpisal pogodbo o sofinanciranju nove čistilne naprave.

Obisk se je začel z ogledom slovesnosti na gradu Podsreda, kjer so obeležili 40. obletnico Kozjanskega parka. Prireditvi je poleg gospodarskega ministra Zdravka Počivalška prisostvoval tudi minister za okolje in prostor Andrej Vizjak. Počivalšek meni, da je videno edinstven primer, kako se krajinski park dobro vživi in poveže z okoljem, tako da verjame, da so ga občani in prebivalci v tem okolju vzeli za svojega. »V njihovem načinu delovanja gre za dvoje. Gre za vzpostavljanje pogojev za sobivanje narave in človeka in v zadnjem času se ukvarjajo tudi z vzpodbujanjem gospodarske dejavnosti, ki ohranja stare tradicije na način, da se to da ekonomsko tržiti in da dopolnjuje turistično ponudbo,« je po obisku v Kozjem dejal Počivalšek.

V Bistrici ob Sotli se je seznanil z njihovimi načrti in kot poudarja, so tudi oni na nek način demografsko ogrožena občina, ki je ob meji in če kje, je po njegovem mnenju v njihovem primeru potrebno izpostaviti, da se njihova politika, ki skrbi za skladen in uravnotežen regionalni razvoj in si prizadeva, da bi v demografskih in obmejnih območjih vzpostavili pogoje, ki bi omogočali vzpodbudno okolje za investicije podjetnikov iz Slovenije in tujine, kaže za pravo. V Kulturnem domu Bistrica ob Sotli se je minister sestal tudi s podjetniki in predstavniki Območno podjetniške zbornice Šmarje pri Jelšah, ki pa so predstavili nekaj najbolj perečih tem tega časa. V nadaljevanju obiska so si predstavniki ministrstva ogledali še obrat podjetja As System, ki je kupilo nekdanji objekt Gorenja v Bistrici ob Sotli.

Delovni obisk je Počivalšek zaključil v domačem Podčetrtku, kjer so analizirali dodatne možnosti pri razvoju turizma in se seznanili z novo investicijo Jelenovega grebena, pred tem pa se je minister s predstavniki Občine Podčetrtek sestal v sejni sobi Občine, kjer sta z županom Petrom Misjo podpisala pogodbo o sofinanciranju nove čistilne naprave Podčetrtek v vrednosti 1.850.000 evrov.

Več o obisku in o ministrovih videnjih pa v prihodnji številki Rogaških novic. (K. C.)

 

 

Oglas