Milan Kojić: Le ena je zanj prava kraljica, imenuje se pleskavica

V Aveniji pod Golovcem imajo te dni polne roke dela. Pa ne le s priljubljenimi čevapčiči in pleskavico, po katerih so že vrsto let znani v Taverni Carraro, temveč predvsem z organizacijo velike celjske noči, kot Celjani imenujejo tradicionalni Cararro fest. Letos bo jubilejni, 10. po vrsti, vsa organizacija pa je v rokah Milana Kojića in njegove ekipe. Ob jubileju bodo skušali zapisati dva rekorda, in sicer izdelavo največje pleskavice na svetu, s sponzorji pa se še dogovarjajo, da bi skušali na 220 metrih napolniti kar 12.000 kozarcev.

Štiridnevno dogajanje zaznamuje glasba s področja Balkana in slovenska narodna glasba. Dogajanje se povezuje z mestnim središčem, kjer bodo tekmovali v hitri jedi čevapčičev in pitju piva. Dogajanje bo popestril balonarski festival, po več desetletjih pa v Celju nestrpno pričakujejo Lepo Breno. Med pripravami na jubilej smo ujeli tudi lastnika taverne Milana Kojića.

Podroben intervju z Milanom Kojićem lahko preberete v zadnjem Celjanu.

Oglas