Miklavževe lunice

Testo:

250 g moke

125 g sladkorja v prahu

1 vanilin sladkor

Ščep soli

Naribana lupinica 1 limone

1 jajce

150 g masla

 

Za okrasitev:

1 beljak

200 g sladkorja v prahu

2 žlički limoninega soka

Rdeča in modra jedilna barva

 

Iz vseh sestavin zamesimo testo in ga postavimo na hladno za pol ure. Za okrasitev stepemo beljak s sladkorjem in dodamo med mešanjem limonin sok. Bel sneg razdelimo v tri posodice. V eno primešamo kapljico rdeče, v drugo, malo manjšo količino, kapljico modre barve. En del beljakovega snega pustimo bel.

Testo razvaljamo, izrežemo lunice in jih pečemo na 170 stopinjah, da postanejo zlatorjave. Čas pečenja je odvisen od debeline razvaljanega testa. Pred okraševanjem naj se lunice ohladijo. Zgornji krajec lunice premažemo z rdečim snegom, spodnji pa z belim. Ko se rdeča glazura posuši, na vrhu, na konici naredimo še bel kupček za cofek, nabrizgamo brado, ter naredimo oči z modrim snegom.  Okrašene piškote nastavimo Miklavžu, da bo videl, kako smo pridni in nam bo morda kaj prinesel.

Oglas