Miklavž obiskal in obdaril varovance konjiškega VDC

Tradicionalnega Miklavževega obiska so se varovanci konjiškega Varstveno-delovnega centra to dopoldne nadvse razveselili.

Sveti Miklavž vsako leto, na povabilo lokalnega časopisa NOVICE in Radia Rogla, obišče varovance konjiške enote Varstveno-delovnega centra Šentjur. Lani je moral svoj obisk zaradi epidemije odpovedati, saj je bil v času, ko nas razveseljuje Miklavž, VDC zaprt. Zato so bili varovanci njegovega obiska minuli petek še toliko bolj veseli.

Izdelujejo čudovita darila

In to kljub temu, da je bil ob njem parkelj. Ta ni prav nikogar strašil, saj je slišal, da so se varovanci tudi letos izkazali s številnimi dobrimi dejanji. Sv. Miklavžu so pripovedovali, da v delavnicah vse leto pridno izdelujejo najrazličnejše izdelke, nadvse primerne tudi za praznična darila.
Tako so v zadnjih tednih izdelali veliko izdelkov za različna podjetja in ustanove, ki jih bodo podarjali svojim poslovnim partnerjem in sodelavcem ob prihajajočih praznikih. Izdelovali so tudi voščilnice in številne praktične izdelke: od ličnih mil s sivko, glinenih posodic, sveč in lesenih desk za rezanje do ptičjih hišic, predpasnikov, prtičkov, prtov, …
Ker jim epidemiološki ukrepi preprečujejo, da bi svoje izdelke ponujali na stojnicah, lahko praznična darila kupimo neposredno pri njih. Z izkupičkom si potem privoščijo kakšen izlet ali drugo dejavnost, ki jim popestri dneve.

Okusno presenečenje

Miklavž je varovance ob koncu obiska obdaril z okusnimi slaščicami iz Pekarne Strnad. In si čim so oni presenetili njega? S čudovitim plesnim nastopom … Video posnetek si lahko ogledate na Facebooku Radia Rogla in Novic. (N. K.)

Oglas