Miha Lesjak: “Glasba je moja droga”

Miha Lesjak kot glasbeni ustvarjalec in izvajalec sodeluje pri zasedbah Erosi in Vikend, pomaga tudi pri novih Zreških kovačih. Skoraj leto dni sodeluje tudi v produkcijski ekipi Radia Rogla.

Ustvarjate kaj novega?
Ker je nastopov zaradi epidemije covida-19 manj, mi ostaja veliko časa za ustvarjanje novih melodij, aranžmajev… Vesel sem in počaščen, da lahko sodelujem s kultnimi avtorji in mnogimi glasbenimi prijatelji.

Vam je katera vaša melodija še posebej pri srcu?
V svoji zbirki imam mnogo melodij, aranžmajev, priredb in vsaka je moj otrok. A najbolj pri srcu mi je skladba Sin, v izvedbi ansambla Vikend, ki sem jo ustvaril za mojega sina Nika.

Kar tri otroke imeta. Kako preživljate čas z družino, ko ste skupaj?
Glasba mi nalaga veliko dela, zato priznam, da me včasih bega slab občutek, ker morda premalo posvečam družini. Toda glasba je moja droga. Tudi ko sem doma, pogosto razmišljam o projektih. A je lepo, kadar se mi uspe v popolnosti posvetiti družini.
Pravite, da je glasba vaš način življenja.

Ste odraščali v glasbeni družini?
Glasba je prisotna v naši družini in gre iz roda v rod. Spremlja me že od malih nog. Spomnim se, da sem že kot nekaj let star fantič želel iti z očetom na njegove nastope. Izdelal sem si oder na postelji, s katerega sem padel in si zlomil stegnenico, a sem dneve v bolnici preživljal ob kitari v katero sem padel. (smeh)

Ste član dveh glasbenih skupin Erosi in ansambla Vikend. Vam je covid vzel veliko nastopov?
Nastopov je bilo manj kot minula leta. Z Erosi smo izvedli dva večja koncerta v Vipavi in gradu Vurberk skupaj z našim prijateljem Markom Škugorjem in ostalimi glasbenimi prijatelji. Sicer pa s fanti igramo tudi na porokah in ostalih praznovanjih.
Kako bo z nastopi decembra, še ni jasno. Najbolj pomembno je naše zdravje in zdravje naših poslušalcev in poslušalk.

Erosi ste z Vilijem Resnikom po skladbi Moja generacija ne dolgo nazaj predstavili še skladbo Moja dolina. Očitno ste se dobro ujeli? Boste z Vilijem še sodelovali?
Vili Resnik je legenda slovenske zabavne glasbe, njegova in naša energija sta se pri glasbenem sodelovanju izvrstno ujeli. Z Vilijem pa nismo le glasbeno povezani, pač se tudi sicer pokličemo in kakšno rečemo.
Želimo si, da bo naša nova skupna skladba Moja dolina tako lepo sprejeta kot je bila skladba Moja generacija. (Intervju si v celoti preberite v tiskani izdaji NOVIC).

Oglas