Mednarodni dan turističnih vodnikov bodo obeležili s spletnimi vodenji, tudi po Štajerskem

Mednarodni dan turističnih vodnikov bodo v Turistični destinaciji Rogla-Pohorje obeležili s spletnimi vodenji. Ta konec tedna se obeta še več virtualnih sprehodov, po vseh koncih Slovenije.

Pred skoraj letom dni so se v Turistični destinaciji Rogla-Pohorje na pobudo lokalne turistične vodnice Nine Buh in TIC Slovenske Konjice, prvič pridružili praznovanju Mednarodnega dne turističnih vodnikov. Praznovanje Mednarodnega dneva turističnih vodnikov 21. februarja bo v organizaciji Društva regionalnih turističnih vodnikov Slovenije ARGO prvič potekalo  na spletu.

V soboto in nedeljo po Konjiškem

V Turistični destinaciji Rogla-Pohorje pripravljajo dva dogodka. V soboto ob 17. uri si bo možno ogledati video predstavitev Od dvorca do gradu, kjer bodo ob sprehodu po Zmajčkovi učni poti spoznali, kako si naravna in kulturna dediščina podajata roko. V nedeljo ob 9.30 pa se bo Nina v živo oglasila iz Žič, kjer bo svoje spletno vodenje popestrila z obiskom Domačije Kalšek-Podkrajšek.
Spletni vodeni ogledi in predstavitve iz vseh koncev Slovenije bodo od danes do nedelje potekali na več kanalih: na Facebook strani: Argos – Association of Regional Tourist Guides of Slovenia, YouTube kanalu Regional Tourist Guides of Slovenia ARGOS ter na spletni strani: www.localguides-slovenia.com.
Skupaj bodo izvedlo okoli 40 spletnih dogodkov. Med drugim bodo predstavili tudi Celje in mariborski Lent.

V nedeljo po vsej Sloveniji

Ob mednarodnem dnevu turističnih vodnikov pripravljajo brezplačna virtualna vodenja tudi drugod po Sloveniji. V nedeljo se bodo v organizaciji Združenja turističnih vodnikov Slovenije virtualno sprehajali po Mariboru in Žalcu, pa tudi po Škofji Loki, Radovljici, Ljubljani, Novem mestu in drugih delih Dolenjske, po Slovenski Istri, Obali in Novi Gorici …
V nekaterih mestih bodo, v skladu s priporočili NIJZ, izvedli tudi vodenje v živo.
Več tudi na spletu: www.slovenija-vodniki.si

 

Oglas