Medenjaki

Testo:

50 dag moke
1 žličko jedilne sode
8 dag masla
19 dag medu
20 dag sladkorja v prahu
2 jajci
2 žlici kisle smetane
sesekljana limonina lupina
malo cimeta in mletih klinčkov

Limonin led:

sok 1 limone
15-20 dag sladkorja v prahu

 

V večji posodi vmešamo jedilno sodo v moko. Na sredini naredimo jamico kamor damo zmehčano maslo, tekoči med in ostale sestavine. Testo hitro zgnetemo z mešalnikom.
Testo oblikujemo v kroglice, v velikosti oreha in jih polagamo na papir za peko. Preden oblikujemo kroglice, si roke navlažimo z vodo, da se testo ne sprijema nanje.
Medenjake zlato rumeno zapečemo na 160°C približno 19 min.

Hladne medenjake namažemo z limoninim ledom in za 10 min posušimo v pečici na 100°C.  Lahko jih oblijemo s čokolado, ali okrasimo z orehovimi polovičkami.