Medeni šarkelj z rozinami

Sestavine:

500 g moke

300 g masla

1,25 dl mleka

250 g medu

250 g rozin

5 jajc

5 žlic ruma

1 vanilijev sladkor

1 pecilni prašek

ščepec soli

sladkor v prahu za posipanje

Rozine temeljito operemo in namočimo v rumu.

Model za šarkelj s premerom 24 centimetrov namažemo z maslom.

Zmehčano maslo penasto umešamo. Postopoma primešamo med, vanilijev sladkor in sol. Mešamo toliko časa, da se sestavine dobro povežejo. Masleni zmesi postopoma, eno za drugim primešamo jajca. Postopoma vmešamo moko s pecilnim praškom in izmenoma dodajamo mleko. Nazadnje primešamo odcejene rozine. Testo damo v namaščen model in pečemo približno eno uro na 160 °C.

Ko je šarkelj pečen, ga 5 minut pustimo v modelu, nato ga zvrnemo na mrežico in ohladimo. Ohlajenega potrosimo s sladkorjem v prahu.

Oglas