Med najboljšimi v državi tudi štajerski kegljači

Zelo blizu ponovitve lanskega dosežka, ko je na državnem prvenstvu za posameznike v kegljanju osvojil dve tretji mesti, je bil tudi letos Franc Kirbiš. Član konjiškega kegljaškega kluba je bil tokrat v kombinaciji, v seštevku treh nastopov (Prevalje, Bežigrad, Kranj) četrti. Skupaj je podrl 1.854 kegljev, s čimer je za en kegelj zaostal za tretjim mestom. Si je pa Kirbiš priboril novo bronasto medaljo oz. pokal za tretje mesto v igri posameznikov.
V kombinaciji pri moških sta dvojno zmago dosegla člana mariborskega Konstruktorja – prvak je postal Matej Lepej (1.880), drugi je bil Aleš Blaž (1.878). Med ženskami, kjer je slavila nekdanja članica celjskega kluba Brigitte Strelec (Triglav, 1.861), si je tretje mesto priborila kegljavka bistriškega Impola Maja Plavčak.
Na sklepnem dejanju državnega prvenstva posameznikov v Postojni pa sta si v bojih na izpadanje državna naslova prikegljala Anja Forštnarič (Triglav) in Klemen Mahkovic (Gorica). Strelčeva in Lepej sta bila druga, še eno tretje mesto pa je pripadlo Plavčakovi.