Matej Banovšek uspešno prestal tekaško preizkušnjo! + VIDEO

Konjičan Matej Banovšek je prvi na svetu, ki je pretekel 10 kilometrov in pri tem brez prestanka igral Avsenikovo Golico!

Matej Banovšek je danes tekel na 6. Konjiškem maratonu, maratonu z dušo. Med tekaško preizkušnjo je ves čas igral harmoniko.

Ob progi so se mu na svoj način z igranjem pridružili in ga podprli številni glasbeniki. Da so bili njegovi zadnji koraki lahkotnejši pa so poskrbeli prijatelji in učenci Matejeve glasbene šole. Pripravili so mu presenečenje in se, ko je do cilja bilo še čisto malo, ob progi postavili v špalir. Skupaj z Matejevo je zapelo veliko harmonik, glasbena podpora pa je njegov prihod skozi ciljno ravnino naredila lažji.

»Najtežjih je bilo prvih 5 kilometrov, ampak ko sem pritekel do Zreč, sem vedel, da mi bo uspelo. Vesel sem bil navijačev ob trasi. Da bom še kdaj tekel s harmoniko za enkrat ne bom obljubil, toda mogoče pa še kdaj,« je ob prihodu na cilj povedal Matej Banovšek.

Več o Matejevem podvigu kmalu v četrtkovih NOVICAH, o drugih glasbenikih, ki so soustvarjali letošnji Konjiški maraton pa v podrobni fotogaleriji, ki bo na portalu novice.si objavljena jutri.

Preberite še: 
6. Konjiški maraton v živo
Konjiški maraton z dušo utripa v vsej Dravinjski dolini