Maroška solata

Sestavine za 2 osebi:

1 večji jajčevec
konzerva čičerike, 400 g
10 datljevih češnjevih paradižnikov
šopek koriandra (ali peteršilja)
manjša rdeča čebula
strok česna
žlica limoninega soka
4 žlice oljčnega olja
sol in poper
žlica sezamovih semen

Priprava:
1. korak:
Jajčevec narežemo na rezine ali poljubno velike kocke, ki jih namažemo z malo olja ter
prepražimo v vroči ponvi, da se zmehčajo in zlato rjavo zapečejo.
2. korak:
V suhi ponvici med neprestanim mešanjem in na srednjem ognju na hitro popražimo tudi
sezamova semena, ki tako dobijo bolj intenziven oreškast okus.
3. korak:
Češnjevce razpolovimo, čebulo in česen pa sesekljamo, na grobo sesekljamo tudi koriander ali peteršilj.
3. korak:
V skledi zmešamo čičeriko in sesekljano čebulo, česen in koriander, začinimo s sezamom, soljo in poprom, limoninim sokom in oljčnim oljem ter temeljito pomešamo. Dodamo še tople zapečene rezine jajčevca in razpolovljene paradižnike ter še enkrat nežno premešamo.

Ta okusna in zdrava mediteranska solata je brez glutena in primerna tudi za vegane.