Slov. Konjice: Maratonski vikend že od četrtka, včeraj navdušil Magnifico

Organizatorji Konjiškega maratona so tudi letos pripravili maratonsko vikend dogajanje za vse okuse. Začeli so že v četrtek, ko je v konjiškem Domu kulture s predstavo Swingerji nastopil Reporter Milan. Vrhunec dogajanja bodo nedeljski teki in vzporedni Glasbeni maraton, danes pa na konjiškem Starem trgu pripravljajo kino pod zvezdami. Tudi včeraj se je v Slovenskih Konjicah dogajalo ves dan. 

Z Magnificom pel ves maratonski šotor

Sinoči so v prireditvenem šotoru Konjiškega maratona vsi navdušeno pozdravili Magnifica, ki je po tridesetih letih uspešnega glasbenega ustvarjanja končno nastopil v Slovenskih Konjicah. Legendarni pevec je privabil različne generacije, z njim so prepevali vsem poznane pesmi in v ritmih le-teh tudi zaplesali.

Karazmatični Magnifico je očaral vse zbrane.
Prepevali in plesali so vsi.

Publika je uživala tudi v glasbi predskupin Take OFF in AVIONI, ki sta obiskovalcem ponudili dobro mero rocka. (Z. M.)

Skupina Take OFF je igrala priredbe znanih pesmi, predstavila pa se je tudi z avtorskim komadom.
Kot prvi so nastopili mladi in energični člani skupine AVIONI.

Zagreti za tek

Avtor Marko Roblek je včeraj v konjiškem kulturnem domu predstavil slovensko tekaško knjigo leta Zagret za tek. Začetnik bosonogega teka v Sloveniji, soorganizator teka Nočna desetka na Bledu, udeleženec številnih svetovnih maratonov, je govoril o osebnem odnosu do teka, tekaških prireditev in o svojih srečanjih s tekači. “Moje vodilo je, da tek mora razbremeniti vsakodnevni stres. Nikakor ne želim, da bil prihod v cilj maratona zame dodani stresor, ker se bom obremenjeval z rezultatom.”
Občinstvo so najbolj zanimale njegove izkušnje z bosonogim tekom, bosih nog je namreč pretekel tudi kar nekaj maratonov. “Žulje dobiš v čevljih, bos pa ne,” je dejal. “Bosonogi tek (in tudi hoja) je intenzivna izkušnja, drugače doživiš toploto, hrapavost, mehkobo kraja, v katerem tečeš.” (V. M.)

Pogovor z Markom Roblekom je vodila vodja Centra za kulturne prireditve Jerneja Ristsič, tudi sama maratonka.
Pogovor z Markom Roblekom je vodila vodja Centra za kulturne prireditve Jerneja Ristič, tudi sama maratonka.

Tečemo v umetniški sliki

Ena od novosti letošnjega Konjiškega maratona je tudi likovni natečaj Tečemo. Osnovnošolci iz občin Slovenske Konjice, Loče, Vitanje so na tečaj poslali 94 del, izbranih 20 je razstavljenih v konjiškem Domu kulture.
Na včerajšnji svečanosti so podelili nagrade in darila nagrajenim ustvarjalcem. Razstava bo na ogled še do 18. oktobra. (V. M.)

Mladi umetnici, avtorica prvonagrajenega dela Julija Cvetko z Osnovne šole Zreče in drugo nagrajenka Lana Planinšek z Osnovne šole Pod goro prevzemata nagrado iz rok predsednika strokovne komisije slikarja Milana Lamovca Didija in vodje maratona Antona Nonerja.
Mladi umetnici, avtorica prvonagrajenega dela Julija Cvetko z Osnovne šole Zreče (levo) in drugo nagrajenka Lana Planinšek z Osnovne šole Pod goro prevzemata nagrado iz rok predsednika strokovne komisije slikarja Milana Lamovca Didija in vodje maratona Antona Nonerja.
Mladi ustvarjalci z družinami med odprtjem razstave.
Mladi ustvarjalci z družinami med odprtjem razstave.

Urbani sprehod z dušo po Konjicah

Prav tako včeraj so po konjiškem Starem trgu pripravili Urbani sprehod z dušo, na katerem so predstavili novosti v mestu: prenovljen TIC, pešpot ob Dravinji, urejeno staro tržnico in izposojevalnico javnih koles. Naslednje leto naj bi v mestu zaživela še učna pot ‘Po Minattijevih stopinjah’. (J. M.)

Takole so se sprehodili po na novo urejeni pešpoti ob Dravinji.

Preberite še:

Tečemo: Tak je Konjiški maraton skozi otroške oči

Konjičani so se sprehodili med novostmi, ki od te jeseni bogatijo življenje v mestu

Slov. Konjice: Vse je nared za nedeljski Glasbeni maraton

 

Oglas