Mandljevi polžki s cimetom

Potrebujemo:

50 dag moke

3 dag kvasa

1/8 – 1/4 l mleka

60 g rjavega sladkorja

10 dag rozin

5 dag medu

5 dag sesekljanih mandljev

1 jajce

10 dag margarine/masla

3 dag masla za premaz testa

cimet

 

25 dag sladkorja v prahu

sok 1 limone

 

Pripravimo kvasec in ga vlijemo v moko. Maslo ali margarino segrejemo, dodamo moki, dodamo sladkor. Zamesimo testo in ga pustimo vzhajati 20 minut. Nato ga pregnetemo in razvaljamo na približno 35 x 45 cm. Testo namažemo s stopljenim maslom. Rozine, mandlje, cimet in med zmešamo in z mešanico premažemo testo. Testo zvijemo in ga narežemo na 1,5 cm debele rezine. Rezine naložimo v pekač, jih rahlo sploščimo in pustimo vzhajati 15 minut. Pečemo 20 minut pri 200 stopinjah. Še vroče prelijemo z limoninim prelivom (zmešamo limono in sladkor).

Oglas