MAKOLE: Gemaj gre naprej

Glasbena skupina Gemaj je to jesen stopila čez tretjo stopnico svojega obstoja.
»Menjava v skupini zagotovo ni modna muha niti želja tistega, ki vodi skupino, niti članov, ki ostanemo in moramo znova strmo v klanec, da se postavimo nazaj v glasbeni prostor ter znova dokazujemo, da mislimo resno in predvsem iskreno igrati glasbo, ki nam je blizu ter zveni tako gemajevsko. Kdo nam je pomagal, da ni bilo večjih težav pri sestavi ekipe, ki bo zdaj nosila ime Gemaj, ne vem. Zdi se, da je nekdo od nekod, ki ga ne vidimo in ne slišimo, pa vendar tako zelo stoji ob strani,« je po menjavi zasedbe dejal Boštjan Pušaver.
Člani glasbene skupine Gemaj v sedanji, »tretji izdaji« so: Ajda Pušaver, violina, vokal, Aleksander Dovar, solo kitara, mandolina, vokal, Miro Kobal, kontra bass, vokal ter Boštjan Pušaver, kitara, vokal.

Novi Gemaj se je premierno predstavil septembra v nabito polni Kavklerjevi kleti v Makolah, še prej pa tudi na predpremieri v Domu dr. Potrča v Poljčanah. Foto: M. Dovar

Sledijo sebi in poslušalcem
»Spet bomo z veseljem in željo stopili pred ljudi ter z iskrenim pristopom ponudili melodije in pesmi, ki so blizu nam in ljudem. Avtorske pesmi se že zlivajo na papir in med notno črtovje. Če bodo plani stekli v realnost, se bomo pozimi kdaj pa kdaj ogreli v glasbenih studiih in na nosilce zvoka zapisali (posneli), da bo ostala pesem tudi za nami, ko nas morda več ne bo.
Manjše koncertne dvorane bomo poskušali obiskovati in jih napolniti, že marca 2020 pa nas čaka že dvanajsti koncert Dekle, ženska, mati. Vmes bomo zaigrali na dogodkih, ki jih imajo ljudje, naša publika. Še vedno namreč velja: “Pot, ki jo igra in poje glasbena skupina Gemaj, ni začrtana daleč naprej. Vsak korak pokaže nov del poti, in ko jo prehodimo, se nekje pred nami pokaže kakšna nova smer. Sledimo sebi, svoji duši, poslušalcem … Nikoli hitrim neprehojenim korakom. Korak za korakom, vsakega posebej.«

Foto: M. Dovar