Makolčan Tim Gajser je že sedmič zapored slovenski motošportnik leta

Motokrosist Tim Gajser je že sedmič zapored slovenski motošportnik leta. Čeprav Makolčan v letu 2021 ni ubranil naslova svetovnega prvaka v razredu MXGP, ampak je prvenstvo končal na skupnem tretjem mestu, pri Avto-moto zvezi Slovenije poudarjajo, da gre za vrhunski dosežek.
“Četudi je bil Timov osebni cilj ubranitev naslova svetovnega prvaka in s tretjim mestom ni bil zadovoljen, menim, da je – bolj kot rezultat sam – pomembnejša sporočilnost, kako je ta rezultat dosegel in kako športno ga je sprejel. Naš najboljši motokrosist je zopet pokazal, koliko odpovedovanja, truda in energije je treba vložiti na poti do cilja. Da šampionu ni nič podarjeno. Da je osnova za uspeh premagovanje svojih telesnih in mentalnih meja in da je veselje ob zmagi prav tako pomembno kot tovariško in športno soočanje z rezultati, ki morda niso taki, kot si jih želimo. Sam menim, da nas je s tem ponovno navdihnil in spomnil, da se pri doseganju izbranih in pomembnih ciljev nikoli ne smemo predati in obupati. To so odlike, ki krasijo junake, a ne pridejo same od sebe in ne krasijo vseh zmagovalcev, zato smo na Tima ponosni še toliko bolj in v izjemno čast nam je, da ga imamo med nami,” je dejal predsednik Avto-moto zveze Slovenije Andrej Brglez.
Gajser se je zahvalil AMZS in povedal, da mu vsako priznanje ogromno pomeni ter da je spodbuda in motivacija za nadaljnje delo: “Leto 2021 se ni odvilo po mojih načrtih. Prva polovica sezone je bila zelo dobra in sem z njo zelo zadovoljen, saj sem tudi vodil v svetovnem prvenstvu. Nato se je pripetila poškodba. A tak je šport – pridejo vzponi, pridejo padci, po katerih se je treba pobrati. V letu 2022 bom skušal dati vse od sebe in znova osvojiti naslov svetovnega prvaka.”
Zaradi situacije, povezane s covidom-19, so razglasitev najboljših in prejemnikov priznanj drugo leto zapored pripravil v obliki posebne video oddaje Idealna linija. (vir: AMZS)

 

Oglas