Maja Založnik & Moonshine s prvo ploščo

Konjičanka Maja Založnik je v slovenskem prostoru s svojim neverjetnim vokalom prisotna že mnoga leta. Spremljali smo jo tako na različnih glasbenih izborih in oddajah, kot tudi na evrovizijskih tekmovanjih in koncertih v živo, kjer je zbranemu občinstvu predstavljala svoj bogat repertoar od popa, soula, rocka in funka. Veliko uspeha je požela z visoko uvrstitvijo na nemškem The Voice.

Leta 2015 je Maja začela sodelovati s srbsko glasbeno skupino Moonshine s katero je sprva posnela skladbo ‘You are my life’, kasneje je sledil tudi videospot. Kljub veliki razdalji Ljubljana-Novi Sad, so na tej relaciji preigrali mnogo koncertov. Družba uveljavljenih glasbenih ustvarjalcev se je ujela, zaiskrila se je iskrica in začutila želja, da bi lahko naredili ‘nekaj več’.
Vso energijo, izkušnje in razigranost, ki jih delijo s svojimi poslušalci na koncertih, so tako letos strnili na prvem skupnem albumu. Avtorske skladbe z nove plošče »Pieces« izvirajo iz osebnih spoznanj, občutkov in ustvarjalne inovativnosti vseh članov benda. Predvsem pa predstavljajo nekaj novega in stilsko drugačnega z Majine strani. Povedali so nam, da takšne Maje še nismo slišali. Na skupni projekt so zelo ponosni in se že veselijo, da ga bodo lahko predstavili širši publiki in tako delili svojo zgodbo. Plošča je izšla pri založbi Dallas Records Slovenija. Izdajo plošče spremlja tudi promocijska turneja po Sloveniji, ki so jo Maja & Moonshine začeli na predvečer dneva žena, v Ljubljani. Sledila sta še celjski in mariborski koncert, na katerih so obiskovalci lahko slišali številne popularne pop in rock priredbe, od poskočnih hitov do romantičnih šlagerjev, zasedba pa bo predstavila tudi izbrane avtorske skladbe z nove plošče.
V sklopu izdaje nove plošče je v ospredju singel ‘Trenutek, ki ga izkušaš’, kjer se je poleg zasedbe Moonshine, Maji pri pesmi pridružil reper Zlatko. »Pesem govori o tem, kako smo v današnjem svetu čisto preveč na telefonih in v virtualnem svetu, predvsem mladi, oziroma kar vsi in želiva nagovorit, da je izven virtualnega sveta lep svet, narava in druženje z znanci in prijatelji, ter družino bolj pomembno,« je še povedala Maja.

Maja Založnik je v sklopu izdaje novega albuma obiskala tudi Radio Rogla. Pogovarjala se je z našim voditeljem, Goranom Obradovićem.