Mačji jezički

25 dag masla

22 dag sladkorja v prahu

jajce

1 rumenjak

25 dag moke

ščepec soli

vanilijev sladkor

20 dag nugatove mase

sladkor v prahu za posip

papir za peko

Maslo penasto zmešamo s sladkorjem v prahu, vanilijevim sladkorjem in soljo. Jajce in rumenjak zmešamo in postopoma vmešamo v masleno maso. Na koncu primešamo še moko.

Pečico segrejemo na 200 stopinj. Pekač obložimo s papirjem za peko. Pripravljeno maso napolnimo v brizgalno vrečko in nabrizgamo približno 8 cm dolge svaljke. Nabrizgamo kar precej narazen, ker se med peko razlezejo.

Pečemo približno 12 minut, da zlato zarumenijo. Še vroče piškote poberemo iz pekača in ohladimo na kuhinjski mreži. Nugatovo maso raztopimo v vodni kopeli. Polovico jezičkov premažemo z nugatom in sestavimo s preostalimi piškoti. Po želji piškote potresemo še s sladkorjem v prahu.

Oglas