Luka Žvižej je reprezentanci pomahal v slovo

zvizej Luka 2_resizeRokometaš Luka Žvižej – slovenski rekorder po številu nastopov in zadetkov za izbrano vrsto, bo končal kariero v slovenskem dresu, igral bo samo še za Celje Pivovarno Laško, so danes sporočili iz njegovega kluba.
Žvižej je kapetan Celja Pivovarne Laško, v slovenski reprezentanci pa je zbral 217 nastopov in 702 zadetka. Reprezentančno kariero je začel pred 15 leti, nastopil na številnih prvenstvih ter enih olimpijskih igrah.
“Prišel je tudi ta dan ali pa trenutek, ko se je treba odločiti o tem kako in kaj naprej. 15 let je minilo od prvega nastopa, ko sem z velikim ponosom častno zapel Zdravljico v reprezentančnem dresu in tako vsakič do 217-tega, ki je bil tudi moj zadnji. Tempo vseh treningov, priprav, potovanj, tekem, turnirjev, prvenstev na klubski in reprezentančni je težko slediti. Zato sem se odločil, da nadaljujem samo še s celjsko 77-ico, 20-ica s slovenskim grbom, pa gre na posebno mesto, saj ima takšno tudi v mojem srcu. Bilo je vsega, veliko več lepega kot manj lepega, veliko izkušenj, veliko preživetega časa s soigralci, prijatelji, z bratom in vsemi, ki so bili del reprezentance. Hvala vsem, ki ste delili trenutke z menoj,” je za klubsko spletno stran dejal Žvižej.

Oglas