Luka Lampret: “Sem izgubljena duša”

Luka Lampret se kot 21-letnik še išče – želel bi biti igralec, morda televizijski voditelj, zato se je odločil za sodelovanje v resničnostnem šovu. Iskreno spregovori o odnosih v družini, želi si skupnih nedeljskih kosil. Humoren je in spoštljiv; misli ne ovija v celofan.

Foto: Nataša Müller.

Kaj ste storili najprej po vrnitvi s snemanja šova?
Najprej v avtu glasba do konca na glas, potem McDonald’s. Pa seks. (smeh) Ko sem prišel domov, nisem mogel spati in sem si ogledal nekaj oddaj Kmetije. Najprej mi je bilo grozno, zdaj pa sem se navadil gledati samega sebe.

Bi zdaj kaj spremenili? Gledalci vam očitajo skakanje iz klana v klan.
Moja taktika je bila od začetka, da se ne bom z nikomer prepiral, da bom z vsemi prijateljski. Spremenil ne bi ničesar, morda ne bi pomagal dvojčkoma, ker bi bilo lažje za mene v finalu. Ampak tudi zasebno rad pomagam in nisem mogel iz svoje kože.

Ampak Jan in Tilen Klobasa sta si prizadevala, da se vas znebita še pred finalom. Varovala vas je finalna vstopnica.
Tudi zame bi bilo bolje, če bi igral tako. Od zlate vstopnice sploh nisem več taktiziral. Lahko bi se ju ‘losal,’ ampak bi mi jima bilo težko pogledati v oči. Jan je gledal vse Kmetije, tudi nastopil je že v eni in je res vse naštudiral. Sam sem šel v šov po nagovoru prijateljev, ne da bi poznal sistem. Želel sem preveriti, kako se znajdem pred kamerami, ker želim postati igralec ali TV voditelj.

Kmetije nekateri ne dojemajo kot resničnostnega šova, ker kamere niso ves čas prisotne, zato je veliko tudi ugibanj o sprotnem produkcijskem prilagajanju dogajanja.
Res je, da kamera ne teče ves čas, razen stacionarnih. Te bi morale biti povsod. Je pa produkcijska ekipa ves čas prisotna. Pravila so se najbrž res prilagajala, ker je tako zanimivejše za gledalce. Če ne bi zgodb napihovali, se tudi mi ne bi prepirali in bi bilo dolgočasno.

Bi ponovili izkušnjo?
Nedvomno. Na Kmetiji sem se imel svetovno. Šel bi še v kak drug šov, Kmetija je bila naključna izbira – sem dobrovoljček, ki rad zabava druge, zato sta me prijatelja prijavila.

 

Kdo je Luka Lampret izza soja medijskih žarometov in ali mu ti godijo, pa tudi kakšni so danes odnosi v družini ter kako bi Luka rad spremenil svet, preberite v jutrišnji številki časopisa Celjan.

Luka pa bo skupaj z bratoma Klobasa na obisku tudi na Radiu Rogla to sredo popoldan.

(Goran Obradović)