Losos na žaru z zelenjavo

Sestavine:

  • 4 kotleti lososa
  • sol
  • 2 žlici paradižnikovega koncentrata
  • limona
  • 1 jajčevec
  • 1 bučka
  • 100 g češnjevega paradižnika

Priprava:

  1. korak:

Kotlete lososa operemo in osušimo s papirnato brisačko. Nasolimo jih in vsak kotlet premažemo po obeh straneh z malo paradižnikovega koncentrata ter ga nakapljamo z limoninim sokom. Pustimo na hladnem mestu okoli pol ure, da se marinira.

  1. korak:

Medtem ko losos počiva, operemo jajčevec in bučko ter ju narežemo na rezine. Češnjev paradižnik le prepolovimo. Zelenjavo posolimo in naoljimo z olivnim oljem ter spečemo na vrtnem žaru ali v žar ponvi na štedilniku.

  1. korak:

Marinirane kotlete lososa spečemo na vrtnem žaru ali v žar ponvi na štedilniku in postrežemo s pečeno zelenjavo.