Lokalne volitve: Podčetrtek

* Vsi podatki so neuradni.

22:25

Že pred volitvami je bilo znano, da v Podčetrtku Peter Misja ostaja župan, saj ni imel protikandidata. Bistvenih sprememb tudi ni v sestavi list občinskega sveta. Sprememba je le ta, da je eno mesto izgubila Lista za razvoj in obnovo (ROD), zdaj ima dva mandata. Na ta račun pa je en mandat pridobila stranka SD, ki bo v naslednjem mandatu prav tako imela dva sedeža v občinskem svetu. Najštevilčnejši svetniki v Podčetrtku, trije, pa prihajajo iz vrst stranke SDS.

17:20

Do 16. ure so glasovali 1.003 volilvci ali 34,13 % volilnih upravičencev.

12:30

Do 11. ure je glasovalo 431 volilvcev ali 14,66 % volilnih upravičencev.

7:00

Volilno dogajanje bomo ves dan spremljali na našem spletnem portalu in na Radiu Rogla, kjer po 19. uri pripravljamo poseben volilni večer – slišali boste prve odmeve in komentarje rezultata letošnjih volitev.

V občini Podčetrtek so na volišča povabili 2.939 volilnih upravičencev, ki bodo lahko svoj glas oddali na petih voliščih.

Županske volitve pa so v Podčetrtku že odločene, saj Peter Misja nima protikandidata.

Za 12 mest v občinskem svetu se poteguje 79 kandidatov iz devetih list (Lista za KS Pristavo, ROD Lista za razvoj in obnovo doma, Lista za KS Polje ob Sotli, Lista za trajnostni razvoj Občine Podčetr-tek, DeSUS, SD, SDS, N.Si in DD). Za člane svetov krajevnih skupnosti (v občini Podčetrtek jih je pet) se skupaj poteguje 47 kandidatov.