Lokalne volitve 2018: POLJČANE

* Vsi podatki so neuradni.

01.00

V občini Poljčane bo odločil 2. krog županskih volitev, ko se bosta pomerila Stanislav Kovačič (kandidat skupine volivcev), ki je prejel 45 odstotkov glasov in pa Tomaž Kokot (SDS), ki je dobil 37 %. 15-članski občinski svet pa bo po zadnjih informacijah sestavljen takole: največ, 5 mandatov dobi SDS, 4  Lista Staneta Kovačiča. po 2 mandata dobita Lista Maje Bračko in SLS. Po en mandat pa dobita stranki NSi in Desus.

22.10
V Poljčanah je preštetih večina glasovnic. Volivci bodo morali še enkrat na volišča, da odločijo kdo bo župan. V drugem krogu se bosta pomerila Stanislav Kovačič, ki je prejel 46 % glasov in Tomaž Kokot, ki mu je zaupalo 36 % volivcev, ki so prišli volit. Maja Bračko je dobila slabih 18 % vseh oddanih glasov.
15-članski občinski svet pa bo po novem sestavljen takole: po 5 mandatov dobita SDS in pa Lista Staneta Kovačiča. 2 mandata dobi Lista Maje Bračko. Po en mandat pa dobijo stranke SLS, NSi in Desus.
Volilna udeležba v Poljčanah je bila 62,43 %.
Vsi podatki so seveda še neuradni.

18:00
Do 16. ure je na voliščih v občini Poljčane glasovalo skoraj 48 odstotkov volilnih upravičencev.

13:00
Do 11. ure je bila volilna udeležba v občini Poljčane skoraj 20-odstotna.

7:01
V Poljčanah imajo tokrat skoraj 3600 volivcev. Volili bodo na 5-ih voliščih. Za župansko mesto so tam trije kandidati. Vsi trije bodo volili v dopoldanskem času; Tomaž Kokot v centru Poljčan, Maja Bračko v Studenicah, Stanislav Kovačič pa na volišču Sp. Poljčane v osnovni šoli.
15-članski občinski svet želi sooblikovati 7 strank oz. list, na njihovih seznamih pa je 95 kandidatov.
Volilno dogajanje bomo ves dan spremljali na našem spletnem portalu in na Radiu Rogla, kjer po 19-ti uri pripravljamo poseben volilni večer – slišali boste prve odmeve in komentarje rezultatov letošnjih volitev.